Ημέρες Γεωργίας πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα

Στις 21-22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα «Ημέρες Γεωργίας» με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γεωργίας στη Δημοκρατία της Ελλάδας και τη συμμετοχή φορέων της Γεωργιανής διασποράς στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, στις 21 Οκτωβρίου, στις 14:00, το Θέατρο Νέων του Nodar Dumbadze παρουσίασε μια παράσταση με τίτλο «Sunny Heart» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτο. Το εν λόγω έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Διασποράς», το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας με πρωτοβουλία του κοινού πολιτιστικού προγράμματος Ελλάδας-Γεωργίας. Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στην 95η επέτειο του Nodar Dumbadze.

Ο εορτασμός των Ημερών Γεωργίας στην Αθήνα συνεχίστηκε από τις 11:00 το πρωί της 22ας Οκτωβρίου στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Δήμου Γαλατσίου (γνωστό και ως Άλσος Βεΐκου). Στο πλαίσιο του προγράμματος της συναυλίας παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από χορογραφικά σύνολα, φωνητικά σχήματα και θεατρικές παραστάσεις της Γεωργιανής Διασποράς της Αθήνας.

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη γεωργιανή κουλτούρα, να δουν τα έργα Γεωργιανών καλλιτεχνών στην Αθήνα, να γευτούν νόστιμη γεωργιανή κουζίνα και να συμμετάσχουν σε παραδοσιακούς αθλητικούς αγώνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν δωρεάν. Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «Μέρες Γεωργίας στην Αθήνα»…

Ίσως σας ενδιαφέρουν…