Ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε στη φυλακή

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε στη φυλακή. Αυτό αναφέρει η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Αυτόνομης Περιφέρειας Yamalo-Nenets.

Έδειξαν ότι αρρώστησε σε μια βόλτα στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα Νο. 3 στις 16 Φεβρουαρίου. Ο Ναβάλνι «έχασε σχεδόν αμέσως το μυαλό του».

Του στάλθηκαν ιατροί και κλήθηκε και πλήρωμα ασθενοφόρου. Οι γιατροί πραγματοποίησαν «όλα τα απαραίτητα μέτρα ανάνηψης, τα οποία δεν απέδωσαν θετικά αποτελέσματα».

«Οι γιατροί που έφτασαν επιβεβαίωσαν τον θάνατο», ανέφερε σε δήλωση το τμήμα FSIN της Αυτόνομης Περιφέρειας Yamalo-Nenets. Τα αίτια του θανάτου καθορίζονται.

Η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι αποφάσισε να στείλει την επιτροπή στην αποικία. Θα διαβιβαστεί στην «εδαφική αρχή και φορέα». Περιλαμβάνει διευθυντές και υπαλλήλους των “Επιχειρησιακών και Ιατρικών Τμημάτων της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας της Ρωσίας”.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε για τον θάνατο του Ναβάλνι, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ο ανταποκριτής της Kommersant Αντρέι Κολέσνικοφ στο κανάλι Telegram. Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία έχει πλέον «εμπλακεί σε όλους τους σχετικούς ελέγχους, δεν χρειάζονται οδηγίες, γιατί υπάρχει ένα σύνολο κανόνων σε αυτό το θέμα».

Πηγή: https://www.rbc.ru/politics/16/02/2024/65cf45199a794749e34efc8e

Ίσως σας ενδιαφέρουν…