Μαζικές διαδηλώσεις για την υποστήριξη της Παλαιστίνης

Μαζικές διαδηλώσεις υπό παλαιστινιακές σημαίες πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της «Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για την Παλαιστίνη», δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μαζικές συγκεντρώσεις στις παγκόσμιες πρωτεύουσες από την Ουάσιγκτον μέχρι το Αμμάν, απαιτώντας κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

Στην Ουάσιγκτον, ειδικότερα, οι διαδηλωτές εξέφρασαν την οργή τους για την κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν, απαιτώντας τον πλήρη τερματισμό της αμερικανικής βοήθειας προς το Ισραήλ.

Στο Λονδίνο, οι διαδηλωτές κάλεσαν να δοθεί προσοχή στην απελπιστική κατάσταση στη Γάζα, όπου δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για μια κανονική ζωή. Μια γιγάντια κούκλα με το όνομα Little Amal (που σημαίνει «Ελπίδα» στα αραβικά) εμφανίστηκε σε μια μαζική διαμαρτυρία στη βρετανική πρωτεύουσα.

Την πορεία παρακολούθησαν 1.700 αστυνομικοί και έγιναν αρκετές συλλήψεις με την υποψία υποστήριξης απαγορευμένων τρομοκρατικών οργανώσεων και υποκίνησης φυλετικού μίσους.

Με τη σειρά τους, Ισραηλινοί πολίτες συγκεντρώθηκαν για να υπενθυμίσουν ότι περισσότεροι από 130 όμηροι εξακολουθούν να κρατούνται από μαχητές. Στο κέντρο του Τελ Αβίβ εγκατέστησαν μια εγκατάσταση με τη μορφή υπόγειας σήραγγας, παρόμοια με εκείνες στις οποίες, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, κρατούνταν οι όμηροι.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…