Η τιμή πλησιάζει το επίπεδο που υπήρχε πριν από την ενεργειακή κρίση

Η τιμή πλησιάζει το επίπεδο που υπήρχε πριν από την ενεργειακή κρίση Ο ηλεκτρισμός είναι φθηνός: η τιμή του πλησιάζει το επίπεδο που υπήρχε πριν από την ενεργειακή κρίση.

Τον Φεβρουάριο, η αρχική τιμή της ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας προσεγγίζει το επίπεδο που υπήρχε πριν από την ενεργειακή κρίση.

Οι τιμές μετάδοσης για τον μέσο πελάτη ξεκινούν από 11,7 σεντς ανά κιλοβατώρα, από το χαμηλό του Ιανουαρίου που ήταν 13,6 σεντς.

Η μείωση του κόστους της κιλοβατώρας σχετίζεται όχι μόνο με τη μείωση των χονδρικών πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και σε μεγάλο βαθμό με τη μείωση της κερδοφορίας των προμηθευτών.

Η λιανική ηλεκτρική ενέργεια ήταν κατά μέσο όρο 3 σεντς περισσότερο από τη χονδρική ηλεκτρική ενέργεια, σε σύγκριση με το φθινόπωρο του 2022 και τον Ιανουάριο του 2023, όπου πούλησε 30 σεντ περισσότερο.

ξ Τα 12μηνα σταθερά προγράμματα ξεκινούν από 12,9 σεντ με μόνιμη έκπτωση και το φθηνότερο σταθερό πρόγραμμα χωρίς έκπτωση είναι 14,9 σεντ.

Ο ανταγωνισμός αναμένεται να ενταθεί στα νέα σταθερά επιτόκια, τα οποία μπορούν πλέον να διαρκέσουν λιγότερο από 12 μήνες.

Πηγή: https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonomia/fthinotero-to-reyma-konta-sta-pro-energeiakis-krisis-epipeda-i-timi-tou/

Ίσως σας ενδιαφέρουν…