Οι μετανάστες είναι πιο περήφανοι για μένα και με αγαπούν πολύ!

Dodona Namoradze: “Οι μετανάστες είναι πιο περήφανοι για μένα και με αγαπούν πολύ. Η ομιλία μου στο “Yumorina” ήταν προγραμματισμένη και στην Ελλάδα.”

Η Dodona Namoradze μίλησε στο fortuna.ge για την επιτυχημένη περίοδο, την τρέχουσα σκηνή και τα μελλοντικά της σχέδια.

Dodona Namoradze:

Ξεκινώντας με το «Voice» της Ελλάδας, είναι μια πολύ επιτυχημένη περίοδος. Νομίζω ότι υπάρχει ήδη μια φάση που μπορώ να πω ότι η πορεία μου ξεκινάει διαφορετικά. Αν είχα συμμετάσχει στο παρελθόν σε διαγωνισμούς, τώρα είμαι ήδη στην κριτική επιτροπή, για παράδειγμα, πρόσφατα ήμουν στο «Show us in your voice», ως μουσικός. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο άλμα, που με κάνει πολύ χαρούμενο. Σύντομα, σε λίγους μήνες, θα παρουσιάσω και πρωτότυπα τραγούδια στους ακροατές μου.

Αυτό είναι ίσως το όνειρο κάθε τραγουδιστή… Είχατε μια μεγάλη εμφάνιση στο «Yumorina» και σας έφερε μεγάλη επιτυχία. Πώς σου πρότεινε η Gia Bagashvili να συμμετάσχεις;

Αυτή είναι μια πολύ αστεία ιστορία που μου αρέσει πολύ να λέω. Μιλώντας στο «Voice» στην Ελλάδα, γνώρισα τον κ. Avtandil Mikaberidze, ο οποίος είναι ο ιδρυτής του μεταναστευτικού κέντρου «Kavkasia». Διοργάνωσε την πρώτη μου συναυλία στην Αθήνα. Οι μετανάστες είναι πολύ περήφανοι για μένα και με αγαπούν πολύ, ασχολήθηκαν με το «Voice». Όταν ο κ. Avtandil κάλεσε τον κ. Gia Bagashvili στην Αθήνα, ήμουν στην Τιφλίδα. Ήθελε να με γνωρίσει προσωπικά ο Gia Bagashvili, μου αγόρασε εισιτήριο και έφτασα κι εγώ εκείνη την ώρα. Μια μέρα, που μιλούσαμε για τη μουσική και τα είδη της, ο κύριος Avto έφερε στο αυτοκίνητό του την ιστορία της συμμετοχής μου στη «Yumorina». Στη συνέχεια, βέβαια, έγινε πολλή δουλειά για την προετοιμασία αυτού του τεύχους. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Avtandil, που έγινε μέντοράς μου. Είμαι πολύ ευγνώμων στον κ. Γιά που έμαθα τόσα πολλά από αυτόν.

Για παράδειγμα, τι έμαθες;

Όταν κοιτάζω τον εαυτό μου πριν από ένα χρόνο και μετά την ομιλία στο «Yumorina», παρατηρώ μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Φυσικά, τα χρόνια βελτιώνουν έναν τραγουδιστή, αλλά η συνεργασία με την Gia και τον Jemal Bagashvili μου έχει δώσει πολλά πράγματα. Οι «μουσικοί του δρόμου» έχουν μεγάλη συμβολή στην προετοιμασία αυτού του αριθμού, είναι βιρτουόζοι και χαίρομαι που έπρεπε να σταθώ στη σκηνή με τους Levan Shengelia και Khvicha Maglagelidze. Όταν κάναμε πρόβες μαζί τους, είχα μεγάλο κίνητρο να γίνω βιρτουόζος (γέλια). Προσπάθησα να παρουσιαστώ με αξιοπρέπεια δίπλα τους, με τρόπο που τους ταίριαζε. Έκανα τα πάντα για αυτό. Κρίνοντας από τις αντιδράσεις του κόσμου, νομίζω ότι λειτούργησε.

Πώς άρεσε στον Gia Bagashvili;

πολύ. Πραγματικά κάναμε πολλή δουλειά. Μετά μιλήσαμε για το τι θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό. Οι μουσικοί είναι πάντα επικριτικοί για τις δικές μας παραστάσεις. Καθώς έβλεπα και άκουγα, αναρωτιόμουν αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να προσθέσω ή να αφαιρέσω κάτι, αλλά τίποτα δεν μου φαινόταν περιττό. Ήταν μεγάλη μου τιμή που έκανα το ντεμπούτο μου στο «Yumorina» και στάθηκα στη σκηνή για 22 λεπτά με αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους.

Γίνεται λόγος για περαιτέρω συνεργασία;

Θα χαρώ να συνεχίσω τη συνεργασία. Η φιλία μας συνεχίζεται, έχουμε έργα, προγράμματα ή συναυλίες. Έχω μια νέα σελίδα Dodona Namoradze – στα γεωργιανά και τα λατινικά. Έχω 22.000 followers σε δύο μήνες. Είμαι πολύ χαρούμενος που ακούω αυτή την ιστορία. Βάζω κάθε είδους πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα. Εάν προγραμματίζεται μια συναυλία, θα το μάθετε από αυτή τη σελίδα.

Μια ενδιαφέρουσα τριάδα δημιουργήθηκε με την Barbara Samkharadze και την Ana Uznadze…

Δεν είμαστε τριάδα. Μετά τη συναυλία στην Αθήνα, ο Avtandil Mikaberidze και η σελίδα Georgians.gr προσέφεραν ξανά σόλο συναυλία. Εξέφρασα την επιθυμία μου να πάρω μερικούς ανθρώπους μαζί μου. Μου δόθηκε απόλυτη ελευθερία στην επιλογή τους. Είχα ξαναδεί τη Βαρβάρα, δύο φορές την Άννα. Δεν ήμασταν φίλοι πριν. Μου ήρθε η ιδέα ότι θα ήμασταν τρία κορίτσια και δεν ήθελα να υπάρχει αίσθηση ανταγωνισμού μεταξύ μας, οπότε αποφάσισα να πάω με τρεις τραγουδίστριες διαφορετικών ειδών. Πρότεινα, συμφώνησαν, χάρη σε αυτούς. Πραγματοποιήσαμε μια συναυλία στην οποία συμμετείχαν μετανάστες και η ομογένεια. Οι φωνές μας ταίριαζαν πολύ η μία στην άλλη, ερμηνεύσαμε τέσσερα-πέντε τραγούδια, μοιραστήκαμε το ρεπερτόριό μας και τραγουδήσαμε σε τρεις φωνές. Ήταν η πρώτη φορά που η Βαρβάρα τραγουδούσε στις φωνές και ήταν πολύ καλή. Η Άννα είναι 16 ετών και είναι πολύ επαγγελματίας. Χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να τραγουδήσω μαζί τους και σας ευχαριστώ πολύ για αυτό. Δεν πρόκειται να κάνουμε τρίο στο μέλλον, αλλά αν υπάρξει ευκαιρία να κάνουμε και οι τρεις μαζί συναυλίες, δεν θα αρνηθούμε…

Το να καθιερωθείς στον χώρο του θεάματος δεν είναι εύκολο. Πιθανότατα πέρασες πολλές δυσκολίες πριν φτάσεις εδώ…

Όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει – δεν το σκέφτηκα, αλλά η εμπειρία με έχει διδάξει. Είμαι θετικός και χαρούμενος άνθρωπος από την παιδική μου ηλικία. Προσπαθώ πάντα, όταν συμβαίνει κάτι κακό, να λέω στον εαυτό μου ότι κάτι καλύτερο είναι μπροστά. Η ζωή με βοηθά σε αυτό, όπως και οι άνθρωποι γύρω μου.

Τι συμβαίνει στα προσωπικά νέα;

Έχω μια κοπέλα και είμαι πολύ χαρούμενη. Αυτό το λέω παντού (χαμογελάει).

Δεν σας αρέσει να μιλάτε για προσωπικά θέματα δημόσια;

Οι στενοί άνθρωποι ξέρουν, όλοι ξέρουν, δημοσιεύουμε και φωτογραφίες στο «Facebook», αλλά λέγεται προσωπική σχέση γιατί μένει στον προσωπικό χώρο.

Τα τραγούδια αφορούν κυρίως την αγάπη, όταν κάποιος είναι ερωτευμένος, τραγουδάει καλύτερα;

Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με αυτό. Όταν τραγουδάω για την αγάπη ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα, δεν μπορώ να σκεφτώ συγκεκριμένους ανθρώπους. Δεν επιτρέπω ποτέ στον εαυτό μου να το κάνει αυτό, γιατί τότε δεν θα μπορώ να τραγουδήσω έτσι. Αν είναι για αγάπη, προσπαθώ να ερωτευτώ το ίδιο το τραγούδι, αν είναι για φιλία, προσπαθώ να γίνω φίλος με το τραγούδι. Αυτή την ώρα χαϊδεύεις και αγκαλιάζεις όλους τους ήχους έναν έναν. Νομίζω, αντίθετα, το να σκέφτεσαι συγκεκριμένα άτομα είναι εμπόδιο. Υπάρχει ένα τραγούδι που τραγουδάω μόνο για ένα συγκεκριμένο άτομο και αυτό είναι το Song For You του Ray Charles. Εδώ, ενώ ερμηνεύω αυτό το τραγούδι, σκέφτομαι ένα άτομο… (χαμογελάει).

Συνέντευξη: Νίνο Μουργούλια.Πηγή: https://fortuna.ge/fortuna/post/dodona-namoradze-emigrantebs-chemze-didi-amagi-aqvt-da-dzalian-vuyvarvar-iumorinaze-chemi-gamosvlac-saberdznetshi-daigegma?fbclid=IwAR3CjATLdSQwT2ziIU9HIHcTi1VJmP4gIhpSqhcCB9sDC-2P9zP3V4oQLeA

Ίσως σας ενδιαφέρουν…