Η ελληνική σαλάτα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο

Η ελληνική σαλάτα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνήθως αποτελείται από φρέσκα λαχανικά, τυρί φέτα, ελιές, ελαιόλαδο και μυρωδικά. Εδώ είναι μια βασική συνταγή για ελληνική σαλάτα:

Συστατικά:

3-4 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μπλοκ φέτα (περίπου 200 γρ.), κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ελιές (μαύρες ή πράσινες), αφαιρέθηκαν τα κουκούτσια
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι
Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, τη φέτα, τις ελιές και την πράσινη πιπεριά.

Περιχύνουμε με ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι.

Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα με λάδι και χυμό λεμονιού.

Σερβίρετε αμέσως για να διατηρηθεί η σαλάτα φρέσκια.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φρέσκα μυρωδικά όπως μέντα ή μαϊντανό στη σαλάτα για επιπλέον γεύση. Η ελληνική σαλάτα είναι τέλεια ως συνοδευτικό για πιάτα με κρέας ή ψάρι, ή ως δροσιστικό ελαφρύ γεύμα.