Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στο Βερολίνο

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά του AfD στο Βερολίνο και το Πότσνταμ

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 25.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Βερολίνο κατά των δεξιών λαϊκιστών Εναλλακτική για τη Γερμανία. Ο καγκελάριος Scholz και ο υπουργός Εξωτερικών Barbock παρευρέθηκαν σε άλλες χιλιάδες συγκεντρώσεις στο Πότσνταμ.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του δεξιού εξτρεμισμού μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο την Κυριακή 14 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, η διαμαρτυρία προσέλκυσε «αρκετές χιλιάδες» συμμετέχοντες. Εκπρόσωπος του Friday Future of the Climate Movement, που κάλεσε για την εκδήλωση, είπε ότι θα παρευρεθούν 25.000 άτομα.

Οι διοργανωτές λένε ότι η διαδήλωση έχει στόχο να «στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα» στο δεξιό λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και κατά του δεξιού εξτρεμισμού και «να υπερασπιστεί τη δημοκρατία μας». Ο λόγος για αυτό ήταν μια μυστική συνάντηση πολιτικών του AfD με νεοναζί και δεξιούς ριζοσπάστες, που φέρεται να συζητούσαν ένα σχέδιο απέλασης εκατομμυρίων μεταναστών από τη Γερμανία.

Οι διαδηλωτές έφεραν πλακάτ με συνθήματα, δηλαδή απαγόρευση του AfD.

Πολυχιλιάδα διαμαρτυρίας κατά των δεξιών εξτρεμιστών πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στο γειτονικό Πότσνταμ του Βερολίνου, την πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου. Σε αυτήν συμμετείχαν, ειδικότερα, ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock.

Πριν από λίγες ημέρες, το Correctiv δημοσίευσε έρευνα αναφέροντας ότι το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία, του οποίου το σαξονικό παράρτημα έχει αναγνωριστεί ως ακροδεξιό εξτρεμιστικό από την κρατική υπηρεσία συνταγματικής προστασίας, συμμετείχε σε μυστική συνάντηση. με νεοναζί κοντά στο Πότσνταμ όπου συζητούνταν σχέδια για «επαναμετανάστευση». «- απέλαση εκατομμυρίων αλλοδαπών και Γερμανών πολιτών με μεταναστευτικές ρίζες. Αυτή η δημοσίευση πυροδότησε μια ευρεία συζήτηση στη Γερμανία, ιδίως σχετικά με την απαγόρευση του AfD.

Πηγή: https://www.dw.com/ru/tysaci-celovek-vysli-v-berline-i-potsdame-na-akcii-protiv-adg/a-67978253

Ίσως σας ενδιαφέρουν…