Στις 10 Φεβρουαρίου 2024, στις 19:00, μας επισκέφτηκε στην Καυκασία η διάσημη Γεωργιανή ποιήτρια Keti Nizharadze

📣 Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στις 19:00, μας επισκέφτηκε η διάσημη Γεωργιανή ποιήτρια, μεταφράστρια και επιστήμονας, Καθηγήτρια του Εθνικού Πανεπιστημίου της Γεωργίας (SEU), Keti Nizharadze, η οποία παρουσίασε ένα είδος δημιουργικής έκθεσης στον Γεωργιανή κοινότητα στην Αθήνα – συμπεριλαμβανομένων αυτών που ετοίμασε η ίδια τα τελευταία χρόνια και Εκδοθέντα βιβλία.
✅ Βιβλίο παρουσίασης: Prof. Αγ. Το ακόλουθο εγχειρίδιο εκδόθηκε από τον Nizharadze:
«Γεωργιανή γλώσσα» – σύντομο πρακτικό μάθημα γραμματικής, θεωρητικής γλωσσολογίας και πολιτισμού του λόγου για δημοσιογράφους.
✍️ Να σημειωθεί ότι η Keti Nizharadze είναι γνωστή ελληνίστρια, ομηρολόγος που μελετά την αρχαία γραμματεία. Εκτός από 10 ποιητικές συλλογές, έχει εκδώσει μονογραφίες και έργα στην Ελληνιστική. Είναι ιδιοκτήτης ενός σημαντικού βιβλίου στην ομηρολογία – «Σκηνές από την Ιλιάδα», το οποίο περιλαμβάνει ποιητικές μεταφράσεις 11 βασικών σκηνών της «Ιλιάδας», με παράλληλο ελληνικό κείμενο και σχόλια.
✅ Συνεπώς, με βάση το αίτημά μας, προγραμματίστηκε διάλεξη-συνομιλία με θέμα:

Ρουσταβέλη και Όμηρος».
⚜️ Παρουσιαστής της βραδιάς: Διδάκτωρ Κλασικής Φιλολογίας Avtandil Mikaberidze, επικεφαλής του Γεωργιανού Ινστιτούτου στην Αθήνα.
⚜️ Η Keti Nizharadze είναι ήδη γνωστή στους Γεωργιανούς αναγνώστες που ζουν στην Ελλάδα μέσα από μια σειρά από δημόσιες διαλέξεις, παρουσιάσεις και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Αθήνα.
⚜️ Αν και ο καλεσμένος μας, ο Α. έτος Στις 5-15 Φεβρουαρίου έφτασε στην Ελλάδα για ένα δημιουργικό επαγγελματικό ταξίδι και είχε αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα.Εκτός από την ονομαστική συνάντηση και παρουσίαση βιβλίου εξέφρασε την επιθυμία του, επιπλέον, για το λεγόμενο Σε μορφή «λογοτεχνικού εργαστηρίου» συναντήθηκε με εκπροσώπους της δημιουργικής κοινότητας της διασποράς μας και μοιράστηκε μαζί τους τη συγγραφική και δημιουργική του εμπειρία.


Ίσως σας ενδιαφέρουν…