Σήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 στις 19:00 θα μας επισκεφτεί διάσημος Γεωργιανός ποιητής

📣 Σήμερα, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στις 19:00, θα μας επισκεφτεί η διάσημη Γεωργιανή ποιήτρια, μεταφράστρια και επιστήμονας, καθηγήτρια του Εθνικού Πανεπιστημίου της Γεωργίας (SEU), Keti Nizharadze, η οποία θα παρουσιάσει ένα είδος δημιουργικού έκθεση στη γεωργιανή κοινότητα της Αθήνας – συμπεριλαμβανομένης της δουλειάς της τα τελευταία χρόνια Προετοιμασία και έκδοση βιβλίων.
✅ Βιβλίο παρουσίασης: Prof. Αγ. Συγγραφέας Nizharadze, το ακόλουθο εγχειρίδιο εκδόθηκε το τρέχον ακαδημαϊκό έτος:
«Γεωργιανή γλώσσα» – σύντομο πρακτικό μάθημα γραμματικής, θεωρητικής γλωσσολογίας και πολιτισμού του λόγου για δημοσιογράφους.
✍️ Να σημειωθεί ότι η Keti Nizharadze είναι γνωστή ελληνίστρια, ομηρολόγος που μελετά την αρχαία γραμματεία. Εκτός από 10 ποιητικές συλλογές, έχει εκδώσει μονογραφίες και έργα στην Ελληνιστική. Είναι ιδιοκτήτης ενός σημαντικού βιβλίου στην ομολογία – «Σκηνές από την Ιλιάδα», το οποίο περιλαμβάνει ποιητικές μεταφράσεις 11 βασικών σκηνών της «Ιλιάδας», με παράλληλο ελληνικό κείμενο και σχόλια.
✅ Συνεπώς, με βάση το αίτημά μας, προγραμματίζεται διάλεξη-συνομιλία με θέμα:

«Ρουσταβέλη και Όμηρος».
⚜️ Παρουσιαστής της βραδιάς: Διδάκτωρ Κλασικής Φιλολογίας Avtandil Mikaberidze, επικεφαλής του Γεωργιανού Ινστιτούτου στην Αθήνα.
⚜️ Η Keti Nizharadze είναι ήδη γνωστή στους Γεωργιανούς αναγνώστες που ζουν στην Ελλάδα μέσα από μια σειρά από δημόσιες διαλέξεις, παρουσιάσεις και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Αθήνα.
⚜️ Αν και ο καλεσμένος μας, ο Α. έτος Έρχεται στην Ελλάδα για ένα δημιουργικό επαγγελματικό ταξίδι στις 5-15 Φεβρουαρίου και έχει αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα.Εκτός από την ονομαστική συνάντηση και παρουσίαση βιβλίου, εξέφρασε και την επιθυμία του να έχει το λεγόμενο. Να γνωρίσουμε τους εκπροσώπους της δημιουργικής κοινότητας της διασποράς μας σε μορφή «λογοτεχνικού εργαστηρίου» και να μοιραστούμε μαζί τους τη συγγραφική και δημιουργική τους εμπειρία.
⚜️ Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εργασίες του «Λογοτεχνικού Εργαστηρίου», παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα που αναφέρονται παρακάτω.
210.7211226 / 6945.381250 / 6999.640412.
🔔 Συμμετοχή: δωρεάν.
📮 Διεύθυνση: Πατησιώνη. 81 (το ίδιο, 28 Οκτωβρίου), 1ος όροφος (“Πλατεία Βικτωρίας”), Κέντρο Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Αθηνών “Καυκασία”.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…