Περισσότεροι από 21 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μετά από βύθιση βάρκας ανοιχτά της Τουρκίας

Τουλάχιστον 21 μετανάστες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος τους βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας, δήλωσε ο κυβερνήτης μιας επαρχίας στα βορειοδυτικά της χώρας.

Ο Ιλχάμι Ακτάς, κυβερνήτης της επαρχίας Τσανάκαλε, επιβεβαίωσε ότι το σκάφος βυθίστηκε στο Αιγαίο Πέλαγος. Τέσσερα άτομα διασώθηκαν αρχικά, αλλά ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε αργότερα σε 21. Τέσσερις από τους νεκρούς ήταν παιδιά και βρέφη.

Το σκάφος βυθίστηκε το βράδυ της Πέμπτης και η ακτοφυλακή ξεκίνησε έρευνα χρησιμοποιώντας βάρκες και ελικόπτερα. Ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς τα στοιχεία παραμένουν αντικρουόμενα.

Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα για επιζώντες με τη βοήθεια δέκα σκαφών της ακτοφυλακής, δύο ελικοπτέρων και μιας ομάδας διάσωσης. Ασθενοφόρα περιμένουν και πιθανούς επιζώντες στην ακτή.

Η σκηνή απέχει οκτώ μίλια από την περιοχή Eceabat στην επαρχία Canakkale, η οποία είναι ένα από τα κύρια σημεία αναχώρησης για τους μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στην Ελλάδα.

Από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης το 2015, χιλιάδες μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους ή χάθηκαν στην περιοχή καθοδόν προς την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Περίπου 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοήθηκαν διασχίζοντας την κεντρική και ανατολική Μεσόγειο φέτος, διπλάσιος από τον αριθμό την ίδια περίοδο του 2023, το πιο θανατηφόρο έτος για τους μετανάστες στη θάλασσα στην Ευρώπη από το 2016.

Πηγή: https://balkaninsight.com/2024/03/15/at-least-21-migrants-die-after-boat-sinks-off-turkey/

Ίσως σας ενδιαφέρουν…