Ο Μακρόν επιβεβαίωσε τις προαναφερθείσες προθέσεις του

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε τις προθέσεις του για πιθανή ανάπτυξη δυτικών χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία. Σε συνέντευξή του στη Le Parisien που δημοσιεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου, 16 Μαρτίου, σημείωσε ότι «οι επιχειρήσεις στο έδαφος» μπορεί να είναι απαραίτητες κάποια στιγμή «για την αντιμετώπιση των ρωσικών δυνάμεων». Ωστόσο, ο Μακρόν τόνισε ότι δεν επιδιώκει κάτι τέτοιο και δεν θα ξεκινήσει τέτοιες ενέργειες.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Μακρόν έθεσε για πρώτη φορά την πιθανότητα ύπαρξης δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία, προκαλώντας αντιρρήσεις από ορισμένους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής κυβέρνησης. Η γαλλική κυβέρνηση διευκρίνισε αργότερα ότι η ανάπτυξη πολεμικών στρατευμάτων δεν είχε σκοπό.

Σε συνέντευξή του στη Le Parisien, ο Μακρόν σημείωσε ότι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου διαφωνίες μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για το θέμα της βοήθειας προς την Ουκρανία. Εξήγησε τις διαφορές στις προσεγγίσεις των δύο χωρών ως αποτέλεσμα της «στρατηγικής κουλτούρας» τους. Ο Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία, με πυρηνικά όπλα και ισχυρό επαγγελματικό στρατό, έχει ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο ως προς αυτό.

Σε άλλο πλαίσιο, ο Μακρόν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ζητήσει από τη Ρωσία να τηρήσει εκεχειρία στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Τόνισε ότι αυτή η απαίτηση είναι σύμφωνη με τους κανόνες της χώρας υποδοχής και το μήνυμα της ειρήνης.

Όσον αφορά την επίσκεψή του στην Ουκρανία, ο Μακρόν επιβεβαίωσε τα σχέδιά του στο άμεσο μέλλον. Σε συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, τόνισε τη σημασία αυτής της επίσκεψης και ανακοίνωσε την υπογραφή σειράς εγγράφων κατά τη διάρκεια αυτής. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας, η επίσκεψη αναβλήθηκε μετά την αρχική της ανακοίνωση τον Ιανουάριο.

Πηγή: https://www.dw.com/ru/makron-povtoril-svoe-namerenie-razmestit-suhoputnye-vojska-v-ukraine/a-68593538

Ίσως σας ενδιαφέρουν…