Οι Θεσσαλοί σύντομα θα αρχίσουν να καταφθάνουν στη συνέλευση του χωριού στο Σύνταγμα

Οι Θεσσαλοί θα αρχίσουν σύντομα να φτάνουν στη συνάντηση του χωριού. Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, αναμένεται γύρω στις 10:00 τα τρακτέρ που θα συμμετάσχουν στη δράση να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα από τη συνοικία Πλατίκαμπο και να κινηθούν κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου. Στη συνέχεια θα συναντήσουν τους συναδέλφους τους που έχουν δημιουργήσει ένα σημείο ελέγχου στο Stefanovicio, στη συνέχεια θα ταξιδέψουν μέσω του Αλμυρού, θα ενωθούν με άλλα τρακτέρ και σε μια συνοδεία, τώρα συνοδευόμενη από περιπολικά και αγροτικά οχήματα, θα φτάσουν στις Αντίλλες, όπου θα συναντήσουν τα τρακτέρ που θα πάρουν μέρος στο ράλι από το μπλοκ Ε-65 έως την Κάρντικα. Η συνοδεία αυτή θα καταλήξει στη συνέχεια στο βοιωτικό κάστρο, όπου θα διανυκτερεύσουν οι αγρότες.

Θα έχουν μαζί τους άλλα οχήματα με καύσιμα καθώς και τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα αγροτικά μηχανήματα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν και να επισκευάσουν και αύριο νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουν από το Κάστρο της Βοιωτίας για την Αθήνα. Προκαταρκτική σύσκεψη θα γίνει στην πλατεία Ομονοίας στις 17:30 και στη συνέχεια στις 18:30 θα μεταβούν όλοι μαζί στο Σύνταγμα.

Επιπλέον, από αύριο θα λειτουργούν πολλά αγροτικά οχήματα με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, αλλά και λεωφορεία. Υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής ο αριθμός των λεωφορείων από τη Θεσσαλία που είναι πιθανό να μεταβούν στην Αθήνα μπορεί να ξεπεράσει τα 60.

Αγρότης από τη συνοικία Πλατίκαμπος, Κρ. Μεταξύ άλλων, ο Σιδηρόπουλος είπε για τις γραβάτες δείχνουν ότι η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ είναι εθνικό θέμα και ότι ψηφίστηκε στην ΕΕ πρέπει να αλλάξει. Μιλώντας για τη Θεσσαλία και τις αποζημιώσεις τόνισε ότι δεν είναι το οικονομικό κόστος που έχουμε κάνει. «Οι καταστροφές που βλέπουμε στη Θεσσαλία αφορούν περίπου 180.000 στρέμματα που είναι ακόμα κάτω από το νερό και άλλα 300.000 στρέμματα που δεν καλλιεργούνται», τόνισε ο κ. Σιδηρόπουλος, εξηγώντας ότι δεν θα παρεμποδιστεί κανείς και δεν θα κλείσει κανένας δρόμος. . Μίλησε για μια τακτική και προσεκτική κατάβαση, σημειώνοντας ότι θα βρισκόμασταν στο Σύνταγμα το απόγευμα της Τρίτης και θα αναχωρούσαμε για Θεσσαλία και επιστροφή στη Στερεά Ελλάδα το πρωί της Τετάρτης – πιθανότατα γύρω στις 10 το πρωί.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μεταλλείων ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και θα διοργανώσει δράση στο Σύνταγμα την Τρίτη στις 18:00. «Ο αγώνας των αγροτών που βοηθούν την εθνική ένωση και τον συντονισμό για την επιβίωσή τους είναι δίκαιος και απαιτούμε από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί σε όλα τους τα αιτήματα, να συνεχίσει να παράγει αγροτικά προϊόντα που έμειναν στη χώρα μετά τον εκφυλισμό της κυβέρνησης. Παραγωγικές υποδομές της χώρας και προσόν μεθόδων κερδοσκοπίας, όπως ανταλλαγές ενέργειας, τουριστικά προϊόντα και μεσάζοντες», – λένε μεταξύ τους.

Εν τω μεταξύ, ο αποκλεισμός των δρόμων συνεχίζεται για αρκετές ώρες. Κλείνουν τα σύνορα για φορτηγά σήμερα Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου από τις 12:00 έως τις 15:00 οι αγρότες του τελωνειακού μπλόκου Φλώρίνης Νίκης. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν την κινητοποίησή τους την Τρίτη κλείνοντας τα σύνορα στα Ι.Χ. Πότε θα γίνει μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών του Νοτίου Ευρώ για την αυριανή απεργία στην Αθήνα, εν μέσω τετράωρου αποκλεισμού στο τελωνείο του Κιίου. Ο αποκλεισμός, μόνο για επαγγελματικά οχήματα, θα εφαρμοστεί από τις 5 έως τις 21:00, πάντα με σεβασμό στον πολίτη και «χωρίς καμία επιθυμία να δυσχεράνει το έργο των τελωνειακών», δήλωσε εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης. Ο Κώστας Καναβίδης είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Σήμερα το απόγευμα θα αποφασιστεί αν θα φτάσει στην Αθήνα συμβολικός αριθμός τρακτέρ για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο. Ήδη μεγάλος αριθμός αγροτών θα αναχωρήσει με αυτοκινητοπομπή με τα αγροτικά τους οχήματα και σε συνεργασία με τους αγρότες της Κομοτηνής πιθανότατα τα ξημερώματα θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την Αθήνα.

Οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να εντείνουν σήμερα την κινητοποίησή τους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία για αποστολή τρακτέρ στην Αθήνα για τους αγρότες, πολλά από τα οποία αναμένεται να φορτωθούν σε φορτηγά.

«Στην πράξη, αποδεικνύουμε ότι είμαστε πραγματικά μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και των Ελλήνων, που νοιάζεται όχι μόνο για τους πολλούς, αλλά και για τους λίγους – ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους, όπως τα παιδιά – διασφαλίζοντας τα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία των λίγοι. Στους συμπολίτες μας, που στερήθηκαν μέχρι σήμερα. Η επιβράβευση και η υποστήριξη συνεπών και γνήσιων παραγωγών που αγωνίζονται καθημερινά σε αυτόν τον τομέα είναι για εμάς προτεραιότητα. Επειδή έτσι υποστηρίζουμε τον τομέα των εμπορευμάτων από το δικό μου μέχρι το ράφι, καθώς και τον καταναλωτή με υψηλότερες τιμές , τα προβλήματα είναι πολλά και πολύπλοκα. Θα συνεχίσουμε φυσικά να τους στηρίζουμε, λαμβάνοντας όμως πάντα υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο αυτά που πετύχαμε», είπε ο Μητσοτάκης.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μεταλλείων ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και θα διοργανώσει δράση στο Σύνταγμα την Τρίτη στις 18:00. «Ο αγώνας των αγροτών που βοηθούν την εθνική ένωση και τον συντονισμό για την επιβίωσή τους είναι δίκαιος και απαιτούμε από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί σε όλα τους τα αιτήματα, να συνεχίσει να παράγει αγροτικά προϊόντα που έμειναν στη χώρα μετά τον εκφυλισμό της κυβέρνησης. Παραγωγικές υποδομές της χώρας και προσόν μεθόδων κερδοσκοπίας, όπως ανταλλαγές ενέργειας, τουριστικά προϊόντα και μεσάζοντες», – λένε μεταξύ τους.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…