Γκόρντον Μάθιου Τόμας Σάμνερ

Ο Gordon Matthew Thomas Sumner (γεννημένος στις 2 Οκτωβρίου 1951), γνωστός επαγγελματικά ως Sting, είναι Άγγλος μουσικός και ηθοποιός. Ήταν ο frontman, τραγουδοποιός και μπασίστας του new wave rock συγκροτήματος The Police από το 1977 μέχρι τη διάλυσή τους το 1986. Ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του το 1985 και έχει ενσωματώσει στοιχεία rock, jazz, reggae, classical, new age και world beat. Ως σόλο μουσικός και αστυνομικός, ο Sting κέρδισε 17 βραβεία Grammy: κέρδισε το τραγούδι της χρονιάς για το “Every Breath You Take”, τρία Brit Awards, συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερου Βρετανού Άντρα Καλλιτέχνη το 1994 και της Εξαιρετικής Συνεισφοράς το 2002. Χρυσή Σφαίρα.
Ο Gordon Matthew Thomas Sumner γεννήθηκε στο Sir GB Hunter Memorial Hospital, Wallsend, Northumberland, Αγγλία στις 2 Οκτωβρίου 1951, το μεγαλύτερο από τέσσερα παιδιά των Audrey (το γένος Covell), Barber και Ernest. Μάθιου Σάμνερ, γαλακτοπαραγωγός και μηχανικός. Μεγάλωσε κοντά στο Wallsend Shipyard, κάτι που του έκανε εντύπωση. Ως παιδί εμπνεύστηκε από τη Βασίλισσα Μητέρα, η οποία τον έβγαλε από τη Rolls-Royce του για να πάρει το μυαλό του από την προοπτική της ναυπηγικής και προς μια πιο λαμπερή ζωή.
Βοήθησε τον πατέρα του να παραδίδει γάλα και στα δέκα του «εμμονή» με μια παλιά ισπανική κιθάρα που άφησε πίσω του ο ομογενής φίλος του πατέρα του.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…